TUGBA GÜRCAN

17862299_1042223652588926_8298151018653544040_n

Tuba GÜRCAN kimdir?

1983 / Manisa

Kocaeli Üniversitesi’nde başladığım eğitim hayatına , Ege Üniversitesi’nde devam ettim. Moda Tasarımı ve Çalışma Ekonomisi eğitimleri aldım. İlk olarak Organizasyon Yönetimi ile ilgili çalışmalar yaptım, daha sonra Alsancak /İzmir'de Moda Tasarımı ve El Sanatları Atölyesi kurdum. Bu süreçte "Mutfak Sanatları ve Aşçılık "ile ilgili eğitimler almaya başlamıştım. 55 yıllık baba mesleği olan “Aktarlık ve Şifalı Bitkiler Uzmanlığına ” olan ilgimi mutfak sanatları ve beslenme ile birleştirmek üzere bir yolculuğa başlamaya karar verdim.Ve Moda sektöründe ki işlerimi bırakıp kendimi mutfakta buldum. Bir süre otel ve kurumsal restaurant mutfağı çalıştıktan sonra “Holistik Mutfak” yaratmak üzere 2012 yılında Ege ve Güney hattında ki köyleri gezerek bir yolculuğa başladım.Yöresel beslenmeler ve ürünler , permakültür , organik beslenme modelleri , kompos, hayvancılık ve tarım üzerine deneyimler kazandım ve çalışmalar yaptım. Kafkas ve Kırgız beslenme modelleri, şamanik ritüeller ve yaşam biçimleri , Yörük yaşam tarzı üzerine araştırmalar yaptım. Yolculuk esnasında çeşitli permakültür ve kamp alanlarında gönüllü yardımcı aşçı ve aşçı olarak çalıştım. Bu süreci yoga kampları ,inzivalar ve meditasyon gruplarına aşçılık takip etti. Aynı zamanda şeker ve karaciğer hastaları ile çalışarak onlara menüler hazırlayıp ,saglıklı pişirme yöntemleri üzerine çalışmalar yaptım. Birçok beslenme modeli üzerine uzmanlaştım ve gerekli eğitimlerimi tamamladım. Daha sonra Gümüşlük/Bodrum ‘a yerleşerek Limon Restaurant için Candan Aslanbay ile çalışmaya başladım .Candan Hanım’ın tecrübesi ile yola çıkılarak sağlıklı restaurant mutfağı ıle ılgılı çalışmalar yaptık. Mine Onay ve Süleyman Sazak eşliğinde Pitahaya Home için Organik Kahvaltı üzerine çalışmalar yaptım. En son Melania Dil de Sagredo,Feride Gürsoy ve Alp Ekşioğlu’nun projesi Karakaya Retreat Center ‘da Mutfak kordinatörlüğü ve aşçılık yaptım. 2015 yılında İnsana Güven Akademisi'nde Metin Hara ve Murat Mete Gedikoğlu ile Vogan Cafe projesini hayata geçirdik. "Holistik beslenme kavramı" üzerine birçok makaleler yazdım ve Holistik beslenme üzerine eğitimler verdim. Daha sonra Tayland yolculuğuna başladım.Koh Phangan Adası'nda bulunan Samma Karuna Yoga Academy için Yoga Programı Beslenme Danışmanlığı ve Aşçılığı yaptım. Bir süredir de Lacto-basil bakteriler,Candida ve bağışıklık sistemi güçlendirme menüleri ,fermente gıdalar ,holistik beslenme, hasta mutfakları ve doğru gluten ve doğru gıda alışverişleri, yeni yemek reçeteleri üzerine çalışmalar yapıyorum. "Duygu durum mutfağı" üzerine yazmakta olduğum kitabıma devam ediyorum. Ekim ayında Türkiye'ye döndüm ve şuan Antalya Yoga Balance için "Holistik Beslenme Danışmanlığı Eğitmenliği" yapıyorum.